50 dkg vöröshagyma 5 dkg vaj 1 dl száraz fehérbor 1 liter zöldségleves (leveskockából) kakukkfű, petrezselyem, babérlevél vegyes fűszernövény 1 száraz bagett 10 dkg reszelt sajt 3 evőkanál olaj őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben, a vajban és az olajban, kislángon, állandóan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk a hagymát. Ráöntjük a bort, és közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk, amíg a hagyma a bort teljesen magába szívja. Ráöntjük a zöldségleves felét, felforraljuk, és közepes lángon 10 percig pároljuk. Beletesszük a fűszercsokrot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a maradék levessel, és kislángon 50 percig főzzük, majd a fűszercsokrot kiszedjük. A bagettet vékonyra szeleteljük, tepsibe tesszük, és forró sütűben aranybarnára pirítjuk. Tűzálló levesestányérokba elosztjuk a kenyérszeleteket, rámerjük a levest, megszórjuk reszelt sajttal, és 15 percre forró sütőbe toljuk, amíg a sajt elolvad.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)