Sertésborda tökkörettel
2006.10.31. 20:13
Sertésborda tökkörettel
Hozzávalók (1 adaghoz): 5 dkg vaj, 30 dkg tök, 5 db gyöngyhagyma, 0,5 teáskanál zöldbors, 7 szál kakukkfű, 1 szelet sertésborda (25 dkg), 1,5 dl húsleves (kockából), 1,5 evőkanál almaecet, 1 evőkanál olaj, csipet cukor, só, bors
4 dkg vajat kis kockákra vágva kifagyasztunk. A tököt meghámozzuk, húsát 1 cm-es hasábokra aprítjuk, a gyöngyhagymákat meghámozva negyedeljük. A zöldborsot nagyolva aprítjuk. A kakukkfű leveleit letépjük. A sertésbordát enyhén kiverjük, széleit kicsit bevágjuk, sózzuk, borsozzuk, a maradék olajon és vajon erős tűzön mindkét oldalát 5-5 percig elősütjük. Előmelegített sütőben 200 fokon barnítjuk. A hagymákat a sült zsiradékban átpirítjuk, hozzáadjuk a tököt, zöldborsót, a csipetnyi cukrot, és együtt pirítjuk. A húslevessel feleresztve 7 percig forraljuk. A végén sóval, borssal, cukorral, almaecettel, a kakukkfűlevelekkel után ízesítjük. Tálaláskor a forró ételre rászórjuk a vajkockákat.
|