Hamis kolbásszal töltött tök kaporszósszal
2006.10.23. 19:34
Tök jó kaják 4 (Különleges )
Hamis kolbásszal töltött tök kaporszósszal |
Hozzávalók 2 személyre:
1 kis tök
fél csirkemell bőr nélkül
1 kis marék szójagranulátum
2 kis marék köles vagy barna rizs
1 tojás
pirospaprika
só
frissen őrölt feketebors
őrölt kömény
majoránna
1 közepes fej vöröshagyma
olívaolaj
2 szelet füstölt sajt
a kaporszószhoz:
1 nagy csokor kapor
1 kis pohár kefír vagy joghurt
3 teáskanál liszt
só
méz
citromlé
1 kis fej hagyma
olívaolaj
|
Elkészítés: A kölest és a szóját beáztatjuk vízbe. A csirkemellet ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A szójáról és a kölesről leöntjük a vizet, összegyúrjuk a csirkehússal, a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, tojással. A tököt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiszedjük a magját. A sütőt előmelegítjük és kiolajozunk egy tűzálló tálat. Beletesszük a két fél tököt és megtöltjük a húsos keverékkel. Ráhelyezünk a tetejükre egy-egy szelet sajtot és nagy fokozaton készre sütjük. Le kell takarni alufóliával, amit a legvégén kell csak levenni róla. Kb. 30 percig sül. A kaporszószhoz a hagymát apróra vágva megpirítjuk majd a szintén apróra vágott kaprot hozzáadjuk és pár percig kevergetve sütjük. A joghurtot összekeverjük a liszttel és az ízesítőkkel majd a hagymás kaporra öntjük. Folyamatosan keverve besűrítjük. Amikor kész, a töltött tök mellé tálaljuk.
|
|