Szőlős kehely
2006.09.22. 16:30
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg piros szőlő
3 tojás
4 evőkanál narancslé
1,5 dl konyak
2 evőkanál+5 dkg cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1,5 dl száraz fehérbor
6 dkg tisztított napraforgómag
|
Előkészítés: A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk, és kimagozzuk. Két tojást kettéválasztunk.
Elkészítés: A narancslevet 1 evőkanál konyakkal és 2 evőkanál cukorral összekeverjük, és beleforgatjuk a szőlőszemeket. Az egy egész tojást, a két sárgáját és az 5 dkg cukrot habosra keverjük. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 evőkanál borral, majd a maradék bort is hozzáöntjük. A maradék konyakkal együtt a tojásos krémhez keverjük. Állandóan kevergetve felforraljuk. A napraforgót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tányérra borítjuk. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a napraforgómag felét. Az egészet összekeverjük a konyakos habbal. A szőlőszemeket négy kehelybe szedjük, szétosztjuk rajtuk a habot, és megszórjuk a maradék napraforgómaggal.
|
|