Borhab szőlővel (Zabaglione)
2006.09.22. 16:29
Borhab szőlővel (Zabaglione) |
5 tojássárgája,
1 dl édes bor (Marsala vagy Tokaji),
5 dkg porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
fél citrom leve és reszelt héja,
néhány szem piros szőlő
|
A tojássárgáját addig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk. Ekkor az üstöt gőz fölé helyezzük és tovább folytatjuk a keverést. Felöntjük a borral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg habos nem lesz. Üvegkelyhekbe töltjük, tetejét néhány szem piros szőlővel díszítjük és azonnal fogyasztjuk, különben összeesik. |
|