Bográcsgulyás
mindmegette.hu 2006.08.08. 14:04
Hozzávalók:
1,5 kg marhalábszár
3 közepes fej hagyma
1 csöves paprika
15 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb pradicsom
3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 kg burgonya
só
őrölt kömény
csipetkéhez liszt
|
Elkészítés: A kolozsvári szalonnát kiolvasztom, a pörcöket kiszedem és annak a zsírjában aranybarnára pirítom a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágtam. A tűzről lehúzom, és belekeverek 2 evőkanál édesnemes pirospaprikát, majd a 2x2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítom kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedem vizzel, hogy bőven ellepje, és fűszerezem őrölt köménnyel, sóval. Beledobálom a paradicsomot, a csöves paprikát, fokhagymát, és addig benne is hagyom, míg a hús már majdnem puha. Akkor a paradicsomot, paprikát kiszedem, és a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret belerakom a bográcsba (lábosba). Megint sózom (kicsit kóstolgatom), és legvégén beleteszem a csipetkét. Készre főzöm. |
|