Alufóliás töltött krumpli
2006.08.08. 14:02
Alufóliás töltött krumpli |
Hozzávalók:
6 db nagyobb krumpli
1 doboz tejföl
kb. 15 dkg sonka/gépsonka
3 tojás
kb. 10 dkg sajt
1 fej lilahagyma/3 szál újhagyma
só
bors
petrezselyem
|
Elkészítés: A krumplikat félkeményre, a tojásokat keményre főzöm, közben a sonkát, hagymát apró darabokra vágom. A keménytojásokat és a sajtot sajtreszelőn lereszelem, a telfölbe keverem, majd hozzáadom a sonkát és a hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezem. A kihűlt krumplikat kettévágom, a belsejüket kikaparom (óvatosan, hogy a fala ne sérüljön), és az így keletkezett tálkákba a tejfölös masszát beletöltöm. A fél krumplikat óvatosan összeillesztem, alufóliába csavarom. Nyári hússütéseknél a parázs közé dugom, telente a sütőben sütöm.
Megjegyzés: Köretként (grillezett húsokhoz),, de önálló falatozásra is megfelel. A fűszerezést ki-ki saját szájíze szerint igazíthatja, én a mediterránosabb konyhát kedvelem, ezért oreganót, rozmaringot használok.
|
|