Carbonara spagetti
2006.07.28. 09:42
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
20-25 dkg sonka (itthon legfinomabb kolozsvári szalonnából)
5-10 dkg parmezán sajt (esetleg 10-15 dkg füstölt Anikó sajt)
2 dl főzőtejszín
1-2 db egész tojás
só
bors
|
Elkészítés: A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval vigyázni kell! Fontos figyelni, hogy sonkából vagy kolozsvári szalonnából készítjük-e az ételt, mivel a szalonna elég sós!!!!) Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk, hogy a tojás megsüljön! És már kész is! Jó étvágyat!!!
|
|