Párizsi rizottó
mindmegette.hu 2006.07.06. 12:49
Nyár és meleg a szezonja eme kis zöld-ségnek:D 5
30 dkg rizs,
20 dkg párizsi,
10 dkg húsos, füstölt szalonna,
20 dkg csiperkegomba,
10 dkg mirelit zöldborsó,
1 fej hagyma,
olaj,
fél csokor petrezselyem,
só,
bors
|
A rizst a szokásos módon megpároljuk. A kockára vágott párizsit kevés olajban megpirítjuk. A fagyasztott zöldborsót sós vízben megfőzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk. A kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, majd belekeverjük a hagymás gombát, a borsót és a párizsit is. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. |
|