Sonkás zöldborsó
2006.07.06. 12:47
A nyár és meleg szezonja eme kis zöld-ségnek:D 3
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó,
10 dkg szeletelt főtt sonka,
1 hagyma,
2 fejessaláta,
1 húsleveskocka,
5 mentalevél,
1 kanál olaj,
só,
bors
|
Elkészítés: A megtisztított zöldborsót egy kevés enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kockára vágott sonkát közepes lángon egy kanál olajon folytonosan kevergetve megpirítjuk. A salátát csíkokra, a hagymát vékony szeletekre szeljük, és a leszűrt borsóval együtt a sonkához öntjük. Belemorzsoljuk a húsleveskockát, meglocsoljuk 1 kanál vízzel, és erös tűzön 5 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a mentaleveleket. |
|