Zöldborsóleves
2006.07.06. 12:46
Nyár és meleg a szezonja eme kis zöld-ségnek:D 2
30 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó,
8 dl húslé vagy csontlé (vagy 2 tyúkhúsleveskocka),
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 evőkanál olaj,
cukor és liszt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
kevés só.
|
Előkészítése: a megtisztított zöldséget vékony karikára vágom, és kis fazékba teszem. Ráöntöm a húslét, beleszórom a törött fehér borsot meg a finomra vágott petrezselyemzöld felét. 10 percig főzöm. A galuskához a gyengén felvert tojást a liszttel összekeverem.
Elkészítése: a még fagyos zöldborsót a vajon, fedő alatt ráncosra párolom, ezután a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát, majd a forrásban lévő zöldséges léhez öntöm. 5 percig főzöm. Ezután a galuskatésztát mokkáskanállal a levesbe szaggatom. Ha az összes galuska feljött a leves színére, cukorral és sóval ízesítem, végül a tetejére hintem a megmaradt petrezselyemzöldet. |
|