Borsós tál
2006.07.06. 12:45
Nyár és meleg a szezonja eme kis zöld -ségnek:D 1
1 kg zöldborsó,
30 dkg mirelit kukorica,
30 dkg zöldbab,
2 paradicsom,
1 zöldségerőleveskocka,
1 fej hagyma,
olaj,
só,
bors,
petrezselyem
|
A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és sós gőzben előfőzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kifejtett zöldborsót, a fagyasztott kukoricát. Zöldségerőleveskockával ízesített vízzel felengedve 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és puhára pároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. |
|