Meggyes krémes
2006.06.25. 20:50
és lett sok-sok meggy, majd egy nagy meggy receptajánló....4:D
Hozzávalók:
6 tojásból kakaós piskóta, nagy gáztepsiben
Krém: 300 g meggykompót (lé nélkül),
8 dkg kristálycukor,
7 dkg vaníliás pudingpor (amit fõzni kell!!), ízlés szerint fahéj,
tejszín,
csokireszelék,
csokimáz/ marcipánmáz/porcukor
|
Elkészítése: A piskótalapot kettévágjuk. A töltelékhez 4,5 dl vizet (a kompót levét is felhasználhatjuk, akkor annyival legyen kevesebb a víz, összes folyadékmennyiség legyen 4,5 dl) a kimagozott meggybefõttel felforralunk. Egy dl hideg vízben elkeverjük a pudingport, ízlés szerint fahéjjal/szegfûszeggel fûszerezzük, majd a forrásban lévõ meggyhez adjuk. Egyet forralunk rajta, majd a piskótára öntjük, és a másik lappal befedjük. Kihûtjük, majd kockákra vágva tálaljuk.
Tálalási lehetõség: 1. Az egészet csokimázzal vonjuk be. 2. Az egészet marcipánmázzal vonjuk be. 3. Az egészet megszórjuk porcukorral, esetleg kockára vágás után, minden kocka tetejére egy tejszínhab-rózsát nyomunk, és egy szem meggyet teszünk rá, csokireszelékkel megszórjuk. 4. Az egészet kombináljuk (én így csináltam). 1/3 rész csokimáz, 1/3 rész marcipánmáz, 1/3 rész porcukor. Meggyet tettem minden kockára.
|
|