Meggyes palacsinta
2006.06.25. 20:46
majd két meggy összemegy:D.....3
Hozzávalók 4 személyre:
A palacsintához:
10 dkg liszt
2 evőkanál cukor
4 tojás
1,2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
vaj a sütéshez
4 gombóc vaníliafagylalt
A meggyszószhoz:
fél dl meggylé
1 narancs leve (a krémhez reszeljük le a héját)
1,5 dl vörösbor
10 dkg méz
1 fél vaníliarúd
1 rúd fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál reszelt narancshéj
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
40 dkg meggy
1 citrom reszelt héja
A krémhez:
2,5 dl tej
fél dl tejszín
1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor
6,5 dkg cukor
l fél vaníliarúd
2 tojássárgája
1 narancs
|
Előkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a tojással. Folyamatosan belekeverjük a tejet és az ásványvizet. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A meggyszószhoz a meggylevet a narancslével, a borral, a mézzel és a fűszerekkel (vaníliarúd, fahéj, gyömbérpor, narancshéj, citromhéj) felforraljuk, egy órát pihentetjük. A krémhez összekeverjük a tejet és a tejszínt. Elveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és simára keverjük benne a pudingport. A tejszínes tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal. A tojássárgákat a pudingporhoz keverjük, és a forró tejbe öntjük. Átforraljuk. A narancsot alaposan megmossuk, és a héját a krémbe reszeljük. Letakarjuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A forralt meggylevet átszűrjük, elveszünk belőle két evőkanálnyit, és elkeverjük benne a pudingport. A levet még egyszer felforraljuk, a pudingporra öntjük, és besűrítjük. Forrón a meggyre öntjük. Nagy serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat. Megkenjük őket a vaníliás krémmel, háromszöggé hajtjuk, és a meggyel leöntjük. Egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk mellé.
|
|