Őzpörkölt galuskával
2006.06.16. 19:34
VaD és vadak mily jó falat 4.
Hozzávalók:
4 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 kg őzcomb
2 dl víz
2 dl vörösbor
ízlés szerint só, bors és vadfűszer keverék
A körethez:
1/2 kg rétesliszt
2 tojás
só, víz
|
Elkészítés: A zsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amikor üveges rátesszük az apróra szeletelt őzhúst. Felöntjük vízzel és a borral, megfűszerezzük, és puhára főzzük. A körethez a lisztet és a tojást kevés vízzel felöntjük, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a galuskaszaggatón könnyen átmenjen, de nem folyjék le róla. A masszát forró vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák a víz tetejére feljönnek. Tésztaszűrővel kiemeljük a fazékból, és enyhén sós hideg vízzel leöblítjük. | |
|