Áfonyás őzmedalion
2006.06.16. 19:28
Vad és vadak mily jó falat 1
Hozzávalók:
80 dkg őzhús
2 dl tejszín
10 dkg áfonyadzsem
4 fürt ribizli
4 szelet kenyér
fél dl portói bor
4 dkg vaj
4 szem borókabogyó
őrölt bors
só
|
Elkészítés: Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a kenyerekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és díszítsük ribizlivel. |
|