3 dkg mazsola 8 cl konyak 4 sárga húsú őszibarack 4 szelet kenyér 7,5-7,5 dkg vaj és cukor 3 tojás 4 dl tej
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát 15 percre a konyakba áztatjuk. A barackokat fél percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és a magjukat kiszedjük. A kenyérszeleteket a vajban aranyszínűre pirítjuk, majd kis tepsibe tesszük. A mazsolát lecsöpögtetjük, elrendezzük a kenyereken, és mindegyikre 1-1 fél őszibarackot teszünk. A tojásokat a cukorral, a tejjel meg a mazsola konyakos levével felverjük, és a barackos kenyerekre öntjük. Meleg sütőben megsütjük (akkor jó, ha a tojás teljesen megsült). Végül a lekvárt meglangyosítjuk, és a kész barackos kenyerekre öntjük.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)