5 érett, sárga húsú őszibarack 4 dkg cukor 2 tasak vaníliáscukor fél citrom (leve) 2 evőkanál málnaszörp
A tojáshabhoz 3 tojásfehérje só 2 evőkanál porcukor
A díszítéshez málna mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. 4 fél barackot mély tálba teszünk, és a cukorral meg a vaníliáscukorral megszórjuk. Összekeverjük, majd 20 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük. A barackokat a tojáshabbal megtöltjük, kivajazott tepsibe rakjuk, és forró sütőben a hab keményedéséig sütjük, majd még 5 percig a sütőben hagyjuk, de a sütőajtót kissé kinyitjuk. Tányérokra tesszük, a hideg öntettel körülöntjük, málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
A cukrászok szerint minél tovább hagyjuk a sütés végeztével a sütőben a habos barackot, annál finomabb édességet kapunk.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)