Vegyes nyárs
2006.05.27. 14:32
Hozzávalók 4 személyre:
1 konzerv darabolt ananász
1 kis darab friss gyömbér
5 evőkanál mustár
4 vékony szelet sertéscomb (kb. 60 dkg)
1 nagy cukkíni (20 dkg)
|
Előkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük, fél dl levet félreteszünk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, és összekeverjük az ananászlével, a mustárral, sóval ízesítjük.
Elkészítés: A húst megmossuk, hosszában kettévágjuk, és kiverjük. Beletesszük a páclébe, és legalább 1 órát állni hagyjuk. A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket 5 percre a páclébe fektetjük. Kivesszük a pácléből a húst és a cukkínit, és hullámosan nyársra húzzuk, a hullámok közé 1-1 darab ananászt szúrunk. A grillrácsra alufóliát fektetünk, rátesszük a nyársakat, és kb. 15 percig sütjük. Többször megforgatjuk.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva 1 adag: 401 kcal |
|