Roston sült keszeg zöldségekkel
2006.05.27. 14:31
Roston sült keszeg zöldségekkel |
Hozzávalók 4 fő részére:
30 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
3 fej lilahagyma
5 fej gomba
2 db paradicsom
1 db paprika
4 db héjas egész burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 dl olívaolaj
4 db keszeg (kb. 35 dkg-os)
só
kakukkfű
rozmaring
liszt
pirospaprika
|
Elkészítése: A keszeget megpucoljuk, belsőségeit és szemeit eltávolítjuk majd a hal belsejét sóval bedörzsöljük. Aztán összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet és durvára vágott rozmaringot összekeverünk, és ezzel is bedörzsöljük. Egy éles késsel a hal bőrét sűrűn beirdaljuk, kívülről ismét besózzuk, a halak belsejébe pedig 1-1 szelet citromot helyezünk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, ezután serpenyőben olívaolajon aranysárgára pirítjuk, majd az utolsó pár percben beledobunk egy kis rozmaring ágat, kakukkfüvet és fokhagymát. A halakat paprikás lisztben jó alaposan megforgatjuk, így sütjük meg a forró serpenyőben vagy a grillrácson, ezt követően pedig az illatozó sült zöldségekkel tálaljuk. |
|