Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal
2006.05.27. 14:30
Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal |
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamellfilé
3 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál ételízesítő
1 konzerv felezett őszibarack
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 üveg salsa szósz (készen kapható – chipsekkel szokták mártogatni)
5 dkg mogyoró (nem sós)
|
Előkészítés: A húst megmossuk, kb. 1 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Hullámosan hurkapálcára szúrjuk. Az olajat összekeverjük az ételízesítővel, a húsra kenjük, és a hűtőben kb. 1 órát pácoljuk.
Elkészítés: Barackos szósz: A barackot lecsepegtetjük, és villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a salsa szósszal. Mogyorós szósz: A mogyorót apróra vágjuk. A salsa szószt megmelegítjük, belekeverjük a mogyorót. A nyársra húzott húsokat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva ropogósra sütjük. A mártásokkal együtt azonnal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva 1 adag: 626 kcal |
|