Göngyölt zöldség
2006.05.21. 14:31
Hozzávalók 4 személyre:
2 gumó édeskömény
50 dkg friss paraj
1 kis padlizsán
1 csokor vegyes fűszernövény (például turbolya, petrezselyem, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom vagy metélőhagyma)
5 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 citrom leve
5 dkg reszelt parmezán sajt
|
Előkészítés: Az édeskömény-gumót megtisztítjuk, hosszában négyfelé vágjuk és eltávolítjuk a torzsáját. A parajt megtisztítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A padlizsánt meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A fűszernövények leveleit letépkedjük a szárukról, megmossuk és felaprítjuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és szétnyomkodjuk.
Elkészítés: Az olívaolajat összekeverjük a fűszernövényekkel, a fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. A parajhoz és az édesköményhez ízlés szerint reszelt parmezánt keverünk. Mindkettőt külön-külön az olajos fűszernövényekkel együtt alufóliával 4 kis csomagba göngyöljük, és kb. 15 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva 1 adag: 374 kcal |
|