Narancsos krém
mindmegette.hu 2006.05.05. 21:55
Hozzávalók 4 személyre:
20 g fehér zselatin
3 db narancs
2 evőkanál narancslikőr
1 vaníliarúd
4 dl tejszín
2 evőkanál cukor
1 doboz Sütőmargarin
200 g földieper
mentalevél, fehér és barna csokoládédarabok a díszítéshez
|
Elkészítés: Az elkészítési utasításnak megfelelően a zselatin felét elkészítjük. 1 narancs levét kipréseljük. A narancslevet először a narancslikőrrel, majd a zselatinnal összekeverjük. 4 előhűtött formába beletöltjük a narancskrémet, majd visszatesszük a formákat a hűtőbe. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A vaníliarudat és a tejszínt egy edényben, a cukorral forró gőz fölött kb. 5 percig kevergetve főzzük. Kivesszük a vaníliát, és a Rama Krémalapot azonnal a meleg krémhez keverjük. Majd a maradék zselatint a krémhez adjuk, és az egészet kicsit hűlni hagyjuk. Csak ezután, de még folyékony állapotban a már megszilárdult narancském-rétegre öntjük. Kb. 3 órát hűtjük, amíg az egész megszilárdul. A maradék narancsot és a megmosott földiepret felszeleteljük. A krémet kivesszük a hűtőből, és a formákat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen kijöjjön a formából a krém. A tányért a narancs és földieper szeletekkel díszítjük. A krémet csokoládé darabokkal és mentalevéllel szervírozzuk. |
|