Mousse au Chocolat (csokoládékrém)
mindm. 2006.05.05. 21:45
Mousse au Chocolat (csokoládékrém) |
4 tojás,
18 dkg étcsokoládé,
12 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
3 evőkanál feketekávé,
2 evőkanál konyak
|
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a konyakot, majd a habüstöt gőz fölé helyezve, további 3-4 percig keverjük. Amikor fölmelegedett, az üstöt jeges vízzel félig teli edény fölé tesszük és újból 3-4 percig keverjük, amíg kihűl és majonéz állagú lesz. Másik edénybe tesszük a széttördelt étcsokoládét a kávéval együtt és gőz fölött felolvasztjuk. Apránként hozzákeverjük a hideg vajat. Amikor krémes állagú, belekeverjük a tojáskrémbe. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát kiolajozott formába öntjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A formából kiborítjuk, kelyhekbe töltjük és édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. |
|