: Földieper-tortácska Carte d’Or Citrom Sorbet jégkrémmel
Földieper-tortácska Carte d’Or Citrom Sorbet jégkrémmel
fakanal.hu 2006.04.30. 11:03
Eper minden mennyiségben 4
Földieper-tortácska Carte d’Or Citrom Sorbet jégkrémmel
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt 25 dkg vaj 50 dkg cukor 2 darab egész tojás citromszeletek 1 csipet só 6 dl Carte d'Or Citrom Sorbet 50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a citromreszeléket. A tésztát összedolgozzuk, szükség szerint vizet vagy tejet adunk hozzá. Ne gyúrjuk sokáig, mert nagyon törni fog. Kosárkaformákba nyomkodjuk, és 180ºC-os sütőbe tesszük. Sütéskor nehezékként érdemes egy másik formát (vagy sütőbabot) helyezni bele. Így nem csúszik be a tészta oldala, ha megmelegedett. Hagyjuk kihűlni, csak akkor vegyük ki a formából. Negyedelt eperrel töltve, citromjégkrémmel kínáljuk.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)