A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.
Variáció
Ízesíthetjük 1 darabka fahéjjal, néhány szem kardamommaggal vagy citromhéj-darabkákkal. Díszíthetjük úgy is, hogy minden csészébe teszünk egy citromkarikát vagy mentalevelet.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)