Burgonyasaláta
mindmegette.hu 2006.04.22. 13:42
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya
20 dkg mélyhűtött zöldborsó
2 szál krinolin
1 fej vöröshagyma
1 piros húsú paprika
2 evőkanál olaj
6 evőkanál borecet
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt kömény
1 csokor snidling
|
Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, kb. 7 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a borsót, és további 3 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és egy nagy tálban hagyjuk kihűlni. A krinolint kevés vízben feltesszük főni, 5 percig forraljuk, kivesszük a vízből, és vastagabb karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, és húsát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a paprikát, és üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az ecetet, 2-3 evőkanál vizet, a mustárt, az őrölt köményt, sót, őrölt borsot, és kevergetve felforraljuk. A burgonyát és a krinolint összekeverjük, a forró öntetet a burgonyás keverékre öntjük, és óvatosan összeforgatjuk, hogy az öntet mindenütt átjárja. A snidlinget leöblítjük, karikákra vágjuk, megszórjuk vele a salátát, és melegen vagy hidegen tálaljuk. |
|