Burgonyafánkban sült kolbászkák
mindmegette.hu 2006.04.22. 13:41
Burgonyafánkban sült kolbászkák |
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
só,
reszelt szerecsendió,
4 tojás,
15 dkg liszt,
1 vékony szál (35-40 dkg) parasztkolbász
A formázáshoz és a sütéshez: bőven olaj
|
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A kolbászt 3-4 centis darabokra vágjuk. A burgonyás masszából olajos kézzel annyi gombócot formálunk, amennyi kolbászdarabkánk van. A gombócokat egyenként tenyérrel kissé ellapítjuk, egy-egy kolbászt ráfektetünk és becsomagoljuk. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül forrón tálaljuk. Savanyúságot, salátát kínálunk hozzá. |
|