Diótorta tejszínnel
2006.03.25. 11:58
Hozzávalók:
1 piskóta torta
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
2,5 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
ízlés szerint rum (aroma nem jó hozzá)
1 citrom reszelt héja
|
Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, majd leforrázzuk vele a diót, és hagyjuk kihűlni, ezalatt a dió magába fogja szívni a tejszínt és kissé megdagad. Ha nem venné fel az összeset, le kell szűrni, mert különben eláztatja a tölteléket. Közben a margarint a cukorral, rummal, citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha a dió kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémhez, és még egyszer alaposan eldolgozzuk. A tortát három lapba vágjuk, és megkenjük a diókrémmel. A külsejét is bevonjuk vele, majd a maradékhoz kakaóport keverünk, és habzsákba téve díszítjük vele a tortát. |
|