Mogyoró-nugát torta
mindmegette.hu 2006.03.25. 11:55
Na igen...........ezt lehet mé fokozni?:D
Hozzávalók:
1 tortalap
30 dkg Nutella
25 dkg margarin krémalap
10 dkg pörkölt mogyoró
8 dkg darált dió
13 dkg finom kristálycukor
|
Elkészítése: A Nutellát hozzákeverjük a kihabosított margarinhoz. A krémet tovább habosítjuk. A piskótakarikát három lapra szeljük, majd betöltjük, tetejét és oldalát krémmel bevonjuk. A torta tetejét krémrózsákkal díszítjük, oldalát pörkölt, tört mogyoróval panírozzuk. Hűtőben dermesztjük. A finomított kristálycukrot tűzön fölolvasztjuk, a darált diót elkeverjük benne. Az így elkészített grillázst rögtön olajjal vékonyan megkent tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Ha megdermedt, nagyobb darabokban helyezzük el vagy apróra törve a tortára szórjuk. Tipp: dúsíthatjuk fél adag, kicsit keményebbre főzött, kihűlt vaníliás pudinggal. |
|