Túrórudi-torta
mindmegette.hu 2006.03.25. 11:54
Hozzávalók:
(2 őzgerinc formához való adag)
Tészta:
30 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbona
1 db tojás
20 dkg margarin
2 evőkanál kakaó
10 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
Töltelék:
2 csomag azaz 50 dkg túró
1-2 csomag mazsola
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál búzadara
4 tojássárga
4 tojás felvert habja
20 dkg cukor
Csokimáz:
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
3 evőkanál forró víz
|
Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekerjük finoman a tojásfehérje felvert habját. A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva. Mindkét őzgerinc formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék. A csokimázhoz a hozzávalókat egyszer jól összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, közben kevergetjük, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele. A csokimázhoz lehet kétszeres adagot venni, ha vastagon akarunk rá tenni.
Megjegyzés: Bonyolultnak tűnik így leírva, de nem az. Már nagyon sokszor csináltam, még soha nem rontottam el, és eddig még mindenki oda volt érte. Nagyon finom!!!
|
|