Olasz gombóc
mindmegette.hu 2006.03.18. 17:38
Hozzávalók 8 darabhoz:
1 liter vaníliafagylalt
8 mandulás csók
3 evőkanál illatos likőr vagy narancslé
2 tábla (20 dkg) csokoládé tortabevonó
10 dkg dióbél
|
Előkészítés: A fagylaltot a mélyhűtőből átteszzük a hűtőbe, hogy kissé megpuhuljon. Egy kisebb sütőlemezt beteszünk a mélyhűtőbe. A mandulás csókokat leöntjük a likőrrel, időnként megforgatjuk őket, hogy teljesen beigyák a levet.
Elkészítés: A sütőlemezre sütőpapírt terítünk, és fagylaltos kanállal 6 nagy fagylaltgombócot teszünk rá. Mindegyik közepébe belenyomunk 1-1 mandulás csókot. Ügyeljünk arra, hogy a fagylalt teljesen körülvegye őket. Másfél órára betesszük a mélyhűtőbe. Apróra vágjuk a diót, zsiradék nélkül 2-3 perc alatt megpirítjuk egy serpenyőben. Azonnal tányérra borítjuk. A csokoládét darabokra tördeljük, és a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk. A gombócokat külön-külön egy kanálra vagy lapátra tesszük, a csokoládés tál fölött lelocsoljuk a csokoládéval, hogy mindenütt érje. A sütőlemezre tesszük őket, azonnal megszórjuk a dióval, és kb. 1 órára visszatesszük a mélyhűtőbe.
|
|