Darált hússal töltött paradicsom
mindmegette.hu 2006.03.11. 14:29
Darált hússal töltött paradicsom |
Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
30 dkg darált hús
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál tej
1 tojás
2 evőkanál olaj
|
Előkészítés: A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva 1 adag: 255 kcal |
|