Hideg paprika-paradicsom leves
2006.03.11. 14:28
Hideg paprika-paradicsom leves |
4 piros húsú paprika (ősszel pritaminpaprika),
30 dkg paradicsom,
8 dl joghurt,
1 fej hagyma,
néhány csepp Tabasco-mártás,
só,
bors,
néhány zellerlevél
|
A hagymát megtisztítjuk, de egészben hagyjuk. Tepsibe helyezzük a piros húsú paprikával együtt. Sütőben addig sütjük, amíg a héja megfeketedik. A paprikát nylonzacskóba csomagoljuk, pár percig hűlni hagyjuk, így a héja könnyedén lehúzható. A magházat kiemeljük, a paprika húsát turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a puha hagymát, a lehéjazott paradicsomot. Összeturmixoljuk. Felöntjük a joghurttal. Sóval, borssal, néhány csepp Tabasco-mártással ízesítjük. További 2 percig turmixoljuk. Jégbe hűtve, levesként kínáljuk. Zellerlevéllel díszítjük. |
|