Sült töltött paradicsom sajtos paprikával
mindmegette.hu 2006.03.11. 14:27
A paradicsom egyik legjobb fehasználása...
Sült töltött paradicsom sajtos paprikával |
Hozzávalók 4 személyre:
8 közepes paradicsom
1 zsemle
10 dkg gépsonka
60 dkg színes húsú paprika, vegyesen
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 evőkanál olaj
15 dkg krémsajt
2 dl tejszín
|
Előkészítés: A paradicsomokat lobogva forró vízbe mártjuk 10 másodpercre, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk a magjukat. Nagyon apróra összevágjuk a zsemlét és a sonkát. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A zsemlét és a sonkát összekeverjük a petrezselyemmel, a tejföllel, és sóval, borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket betöltjük a paradicsomokba. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomokat tűzálló tálba rakosgatjuk, a töltelék tetejére reszelt füstölt sajtot szórunk, és a sütőbe rápirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a paprikát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor kicsit megpuhult, rátesszük a krémsajtot és a tejszínt. Alaposan összekeverjük. A paradicsomok levágott kalapját kicsire szeleteljük, és hozzáadjuk a raguhoz. Összeforraljuk, majd a sült paradicsomok mellé öntjük. |
|