Tejes-habos turmix
2006.02.25. 16:28
Hozzávalók 1 pohárhoz:
10 dkg eper
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál méz
1 dl behűtött tej
1/2 dl behűtött tejszín
1 kisebb kivi
|
Elkészítés: Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá. |
|