Tejszínes spagetti
2006.02.19. 12:19
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg spagetti
1 fej hagyma
1 nagy csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom, snidling, petrezselyem, citromfű, zsálya)
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
150 g tejföl
3 tojássárgája
4 evőkanál (5 dkg) parmezán sajt
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál (2 dkg) szezámmag
|
Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. Elkészítés: A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az olajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a tejfölt, és az apróra vágott zöldfűszereket. Rúdmixerrel összeturmixoljuk. A tojássárgájákat a parmezánnal a szószba keverjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, már nem forraljuk tovább. A szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A tésztával összekeverjük a tejszínes szószt, rászórjuk a szezámmagot, és a félretett levélkékkel díszítjük.
Megjegyzés: Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 30 perc múlva 1 adag: kb 3370 kJ/805 kcal
|
|