Lasagne gombával
2006.02.19. 12:17
Hozzávalók 4 személyre:
1 gerezd fokhagyma
1 csokor tavaszi hagyma
60 dkg sampinyon
3 paradicsom (vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom)
6 dkg vaj+a formához
6 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csipet szerecsendió
3 evőkanál parmezán sajt
2 evőkanál olaj
1 csomag lasagne tészta (főzés nélkül készíthető)
10 dkg reszelt sajt
|
Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, és összetörjük. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A gombát és a paradicsomot megmossuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A besamelhez felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet. Kisebb adagokban felöntjük a tejjel, habverővel elkeverjük, és felforraljuk. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a parmezán sajtot, és félretesszük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk, és összeforraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagyobb tűzálló tálat. Kibéleljük egy sor lasagne tésztával. Erre egy réteg besamel, egy réteg tészta majd egy réteg gombás szósz kerüljön. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére tészta kerüljön, leöntve besamellel. Megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben kb. 30 percig főzzük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 540 kcal |
|