Almás-túrós rétes
2006.02.12. 11:10
Hozzávalók 2 rúdhoz:
1 csomag réteslap (8 lapos)
olaj a megkenéséhez
zsemlemorzsa a szóráshoz
A töltelékhez:
50 dkg áttört túró (dobozban kapható)
6 evőkanál tejszín
3 tojássárga
1 csipet só
15 dkg porcukor
10 dkg leforrázott, rumba áztatott mazsola
3 kisebb alma meghámozva és lereszelve
|
Elkészítés: 1.) 4 réteslapot használtam egy rúdhoz. 2.) Elkészítettem a tölteléket: A túrót összekevertem a tejszínnek, a tojássárgával, a sóval, porcukorral, mazsolával és a meghámozott, lereszelt almával. 3.) Egy nedves konyharuhára terítettem az első réteslapot, és egy ecset segítségével megcsepegtettem olajjal. 4.) Az első réteslapra ráfektettem és megolajoztam a 2., majd a 3., és a 4. réteslapot is. 5.) A negyedik lapot megszórtam egy kis zsemlemorzsával, hogy ne áztassa majd el a töltelék, majd elterítettem rajta a túrót, és a nedves konyharuha segítségével feltekertem a rudat. 6.) Kizsírozott tepsire tettem, és megolajoztam a réteseket, majd előmelegített, forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem őket. 7.) Amikor kihűltek, megszórtam porcukorral, és szeletekre vágva tálaltam a rétest. |
|