Skót Húsleves
mindmegette.hu 2006.01.21. 13:26
Hozzávalók:
1 kg báránycomb egyben
2 evőkanál só
8-10 szem bors
6-8 evőkanál sárgaborsó
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma nyolcadokra vágva
1 póréhagyma szeletelve
a mártáshoz:
2 evőkanál zsiradék
3 evőkanál liszt
3 dl leves
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál ecet
4-5 kapribogyó
főtt burgonya és főtt káposzta
|
Elkészítés: Két liter vízben feltesszük főni a bárányt a sóval, borssal, borsóval, és két óra hosszat főzzük. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott zöldséget és hagymát, további harminc percig főzzük, amíg minden puha nem lesz. A tetejére petrezselymet szórunk. A levesből kivesszük a húst, sós vízben főtt burgonyával, káposztával és az alábbi mártással kínáljuk. A zsiradékot megolvasztjuk, beleöntjük a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd 3 dl levessel felengedjük, beletesszük a mustárt, sót, ecetet és a kapribogyót. Állandóan keverve felforraljuk, és addig főzzük, ameddig be nem sűrűsödik. |
|