Sajtos-Gombás halszelet
mindmegette.hu 2006.01.08. 11:27
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tonhalfilé (fagyasztott)
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 dkg vaj ( margarin)
15 dkg gomba
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
|
Elkészítés: A halat szobahőmérsékleten felszeleteljük, leszárítjuk, megsózzuk, borsozzuk. A szeleteket a lisztben megforgatjuk, majd serpenyőben, a forró olajon mindkét oldalát elősütjük. Vajjal (margarinnal) kikent tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. A serpenyőben visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott gombát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet. Összepirítjuk, elosztjuk a halszeleteken. Az így előkészített halat megszórjuk a reszelt sajttal, és forróra előmelegített sütoben, felso lángon addig sütjük, míg a teteje színesedni kezd.
Energia: 1417 kJ/339 kcal Szénhidrát: 9,6 g |
|