50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 evőkanál(petrezselyem, snidling, kapor stb.) apróra vágott zöldfűszer 25 dkg krémsajt 1 tojás 2 dl tej őrölt bors só
A tetejére tej
A gyúráshoz liszt a tepsi kikenéséhez, vaj
ELKÉSZÍTÉS
Az átszitált lisztet, az élesztőt, a szódabikarbónát, 1 kávéskanál sót és csipetnyi borsot tálba teszünk. A zöldfűszert, a sajtot és a tojást összekeverjük, majd a liszttel összegyúrjuk, közben apránként beleöntjük a tejet. Lágy, de nem folyós masszát készítünk belőle. Lisztezett gyúródeszkán fényesre gyúrjuk, 16 részre osztjuk, és golyókat formálunk belőlük. Kivajazott tepsibe állítjuk a golyókat, tetejüket tejjel meglocsoljuk, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Langyosan kínáljuk.
Variáció
Krémsajt helyett kefírrel is készíthetjük.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)