70 dkg sertéscomb 2 narancs 10 dkg csiperkegomba 3 evőkanál liszt fél-fél kávéskanál pirospaprika és őrölt bors 2,5 dkg vaj vagy margarin 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál száraz sherry 1,5 dl húsleves (leveskockából) 1 evőkanál méz 3 dl tejföl babérlevél 1-1 ág petrezselyem, kakukkfű és zsálya só
ELKÉSZÍTÉS
1.A húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát és a borsot, majd beleforgatjuk a húskockákat.
2.Nagy lábasban felforrósítjuk a vajat vagy a margarint, és megpirítjuk benne a hagymát meg a húst, majd az egészet sütőtálba tesszük.
3.Az egyik narancs levét és reszelt héját tálba tesszük, hozzáöntjük a sherryt, a húslevest meg a mézet, megsózzuk, jól összekeverjük, és a húsra öntjük. Az összekötözött fűszerágakat és a felszeletelt gombát is hozzáadjuk. Összekeverjük, lefedjük, és 60-70 percre forró sütőbe tesszük.
4.A másik narancsot meghámozzuk, a fehér héját is lehántjuk, a gerezdek hártyáit is leszedjük, a magokat kiszedjük. A húst kivesszük, tálra rendezzük, a fűszerágakat kidobjuk. A maradék zsiradékba beletesszük a narancsgerezdeket meg a tejfölt, alaposan összekeverjük, és a húsra öntjük. Petrezselyemmel díszítjük.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)