Mély tálban 3 evőkanál mustárt, 2 gerezd zúzott fokhagymát, az olajat, az apróra vágott kakukkfüvet összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A húst ezzel megkenjük, majd folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A folpackot levesszük, a húst a vajban aranyszínűre sütjük, majd tányérra tesszük. A zsiradékba keverjük a bort és a húslevest. A maradék 2 gerezd fokhagymát (héjával együtt) hozzáadjuk, borssal megszórjuk, a húst visszatesszük, és lefedve 1 óráig főzzük. A húst kivesszük, felszeleteljük, a levét szitán áttörjük, és visszaöntjük az edénybe. Hozzáadjuk a maradék mustárt, és a kompótlevet. Újrafűszerezzük, beletesszük a hússzeleteket, és lefedve még 5 percig főzzük.
Variáció Savanykásabb, pikánsabb lesz a mártás, ha sárgabarackkompót-lé helyett cseresznyebefőtt levét használjuk.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)