Vaddisznóhús zöldséggel
2005.12.29. 16:35
HOZZÁVALÓK: 80 dkg vaddisznóhús 2 szál sárgarépa 2 szál zellerszár 2 fej vöröshagyma 3 dl vörösbor 1 evőkanál ecet 1 gerezd fokhagyma 1 babérlevél3 dkg étcsokoládé 2 dkg mazsola bors egy darabka fahéjliszt olaj só
ELKÉSZÍTÉS
Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel, és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal, és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk, és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst, és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórjuk bele a felaprított csokit, a mazsolát, a fenyőmagot, végül tegyük vissza a húst. Néhány percig hagyjuk állni, és csak azután tálaljuk.
|