Diós tallér
2005.12.29. 16:31
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
12,5 dkg porcukor
4 csomag vaníliás cukor
fél narancs reszelt héja
30 dkg liszt+a nyújtáshoz
2 tojás
20 dkg hideg vaj
10 dkg marcipánmassza
2 evőkanál barackpálinka
12,5 dkg baracklekvár
4 dkg darált dió
25 dkg fél dióbél
|
Előkészítés: A porcukrot a vaníliás cukorral, a narancshéjjal, a liszttel, egy csipet sóval, a tojásokkal, és a vajjal gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra (kb. 3 mm vastagságúra) kinyújtjuk. Kb. 5 cm átmérőjű körrel kiszaggatjuk belőle a tallérokat, és a tepsire rakosgatjuk. A sütőben kb. 12 perc alatt aranysárgára sütjük. A marcipánt a barackpálinkával, 1 teáskanál lekvárral és a darált dióval összedolgozzuk. Két-két tallért összeragasztunk 1-1 teáskanálnyi masszával. A maradék lekvárt felforrósítjuk, szitán átszűrjük, és megkenjük vele a tallérok tetejét. Ráragasztjuk a dióbeleket, és kis díszes dobozba tesszük. |
|