Lencsetál
2005.12.29. 16:16
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 zellerszár
4 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál szárított rozmaring
20 dkg apró lencse
2 babérlevél
1 l zöldségleves kockából
25 dkg szarvacska tészta
|
Előkészítés: A szalonnát apró csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, leveleit leszedjük, félretesszük, a szárat vékony karikákra vágjuk. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy lábosban, és megpirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Rövid ideig együtt pároljuk, majd majoránnával ízesítjük. A lencsét leöblítjük, a babérlevéllel és a húslevessel együtt a hagymára öntjük. Együtt kb. 40 percig főzzük. A főzési idő letelte előtt kb. 10 perccel beleszórjuk a tésztát, és hagyjuk megpuhulni. Végül sóval, borssal ízesítjük. Tálalás előtt apróra vágjuk a zellerzöldet, az ételre szórjuk, megcsepegtetjük kevés olívaolajjal, és tálaljuk. |
|