Pirított zöldségek rizzsel
Réca 2005.11.12. 13:37
Pirított zöldégek rizzsel....
Hozzávalók 4 főre:
- 4 paprika
- 2 sárgarépa
- egy kis brokkoli
- olaj
- só, bors, tárkony, bazsalikom, vaj
-egy póréhagyma
-1 zacskó rizs
Elkészítés: Egy kevés olajat hevítünk, majd beledobjuk a répát és a paprikát felvágva.Sót, borsot(keveset!), bazsalikomot(a legjobb, ha friss) és tárkonyt adunk hozzá. Egy kis pirulás után hozzáadjul a vajat ami ízlés szerinti mennyiség lehet. Ezek után jöhet egy kis póré-vagy újhagyma! Hamar levesszük a lángról, majd hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a rizst sós vízben, majd ha megpuhult levesszük hozzákeverünk egy kis vajat és hozzáadjuk a zöldégeket, azzal is összekeverjük.
Tipp: Magában vagy hús mellett is fogyasztható!
|